Van ontwerp tot creatie over maatwerk, alles wordt eigenhandig gerealiseerd in Rosie’s Cabin. Met liefde voor het vak en natuurlijke materialen. 
Maar wat is nu het verhaal achter Rosie's Cabin en wie zijn de mensen die er met passie aan werken?

Het verhaal

Rosie’s Cabin is gegroeid uit een passie voor houtbewerking en ondernemerschap.
Na de renovatie van hun huis zochten Veerle en Nicolas meubeltjes die pasten bij het concept van hun vernieuwde huis. In een ‘cabin’ in de tuin ging Nicolas aan de slag. Er werden kasten, opbergmeubels en nachttafeltjes in elkaar getimmerd. Eerst voor eigen gebruik, later ook voor familie en vrienden. Zo ontstond de droom om unieke en betaalbare meubels uit hout te maken.

Inspiratie voor de naam Rosie’s Cabin haalden Veerle en Nicolas bij hun dochtertje, Rosie. 
Zij is de jongste van drie meisjes en lijdt aan een zeldzame chromosoomafwijking. 
Een deel van de opbrengst van Rosie's Cabin gaat naar de organisatie RaDiOrg, de Belgische koepelvereniging voor mensen met een zeldzame ziekte.

Om zo een steentje bij te dragen aan de sensibilisering van zeldzame ziekten.

 

Het team achter Rosie's Cabin

Veerle en Nicolas, een koppel jonge veertigers met carrières in respectievelijk marketing en logistics, droomden er al een tijdje van om een eigen zaak uit de grond te stampen. 

Nicolas is een all-rounder. Handig op alle mogelijke vlakken, van koken tot klussen. 
Tijdens een opleiding ‘meubelmakerij’ in avondschool, ontdekte hij zijn liefde voor houtbewerking. 
 
Veerle heeft jarenlange ervaring in de marketingwereld. Daarnaast heeft ze ook een enorme passie voor ondernemen. Rosie’s Cabin op poten zetten, is een fijne uitdaging die ze met beide handen wilde grijpen. 
 
Samen voelden ze het kriebelen en… niet veel later bedachten ze dit unieke concept. 
Nicolas’ gouden handen en Veerles gevoel voor interieurinrichting bleken een straffe combinatie!

Waarom voor Rosie's Cabin kiezen?

Handwerk & 100% Belgisch

 

Meubels en maatwerk worden met de hand vervaardigd in een eigen atelier in Humbeek. Daarnaast zijn ook alle (materiaal-)leveranciers Belgisch. 

Unieke stukken

Elk stuk is uniek en wordt met veel liefde voor het vak gemaakt.

Duurzame materialen

Rosie’s Cabin werkt enkel met duurzame, kwalitatieve materialen én met respect voor de natuur en het milieu. 

Enkele referenties 

Evert en Elsie: 

"We waren al lang op zoek naar een ‘geschikt’ kastje voor in onze woonkamer. Na enkele jaren de gebruikelijke shopsites en meubelwinkels doorzocht te hebben, hebben we eindelijk gevonden wat we wilden. Het is een zitbank geworden, met plaats om dingen in op te bergen ! Enkele grote voordelen die wij hebben ervaren. Het is perfect op maat gemaakt; het past m.a.w. zalig in ons interieur ! Het is gebruiksvriendelijk en praktisch om te gebruiken. Er is ook gebruik gemaakt van een mooie houtsoort, met een duurzaam en natuurlijk uitzicht. Het is echt een uniek stuk geworden met liefde voor het ‘vak’ gemaakt. Dat daarbij de communicatie (ervoor en erna) én de levering zo vlot en hartelijk verliep, zorgt er mee voor dat we telkens met een blij gevoel naar de zitbank kijken. En de kinderen ? Ze zijn er zot van !"


Joris en Tessa:
"Vakmanschap met liefde. Zo hebben we het werk van Nicolas ervaren. Het houten meubel straalt in onze badkamer. Puur en naturel.  De warme kleuren en de mooie nerfstructuur van het hout brengen de natuur zomaar naar binnen."

Marijke:
"Tijdens mijn zoektocht naar een kast op maat kwam ik heel toevallig bij 'Rosie’s Cabin' terecht. Hun pure en natuurlijke stijl viel mij direct op, het was net dat waar ik naar op zoek was dus mijn keuze was snel gemaakt. Veerle en Nicolas namen ook echt de tijd om te luisteren naar mijn ideeën en samen kwamen we tot een mooi en uniek ontwerp. De kast voldoet helemaal aan mijn verwachtingen, in de eerste plaats heel praktisch maar het is ook een echte eye-catcher waar je niet naast kan kijken.
Bedankt Nicolas en Veerle!" 


Vif:
"Ik ben heel tevreden over het mooie werk van Nicolas! Hij maakte voor mijn nieuw appartement een ingemaakte kast, een badkamerkast en een nachtkastje. Hij doet precisiewerk, op de millimeter, en met een mooi resultaat!"